Marica Gustafsson


Välkommen till Keramikateljén!

-keramikverkstad och butik i Oskarshamn-Öppettider:

Lördagar 10:00-14:00

och när det lyser eller dörren står på glänt!

Marica Gustafsson

Jag har studerat konst/konsthantverk och keramik i Oskarshamn och keramik i Leksand 2001-2003.  Är från början utbildad fotograf och bildtekniker.


Mitt formspråk är enkel och ganska traditionell och  gillar det grova och råa som finns i leran. Glaserar inte alltid hela godset utan låter lerans egen färg och struktur synas och skapa egna mönster. Gör en del bruksgods så som muggar och skålar och lite större fat, men även föremål enbart för betraktelse så som mina vallmokapslar som finns både liggande och på armeringsjärn för att kunna placeras ute i trädgården. Arbetar också gärna med reliefer och tryck på fat och kavlade föremål som mina fiskfat och har på senare tid fallit in på återbruk och användandet av gamla virkade spetsar som får nytt liv genom tryck på fat och som dekor på kanter.

Eftersom jag inte arbetar heltid med keramiken producerar jag inte i mängd men  tar   gärna emot beställningar. Då kan jag lägga ner lite mer tid på att ge beställaren det den vill ha. Har du en idé så är du varmt välkommen. Ta med en skiss eller en tanke så diskuterar vi fram en gemensam produkt och färgsättning.


Här kan du se några av produkter jag gör och säljer. Hittar du något som intresserar dig eller vill göra en beställning kan du ringa eller skicka ett e-postmeddelande till mig.


Varmt väkommen och kul att du tittade förbi!


Marica Gustafsson

marica@keramikateljen.se

070-403 28 23

Instagram: #maricaskeramik

Nyheter och erbjudanden postar vi på vår Facebooksida!

Gå in och gilla oss så får du de senaste upplagda nyheterna,  förändringar i våra öppettider samt prisvärda erbjudanden!

Copyright all rights reserved