Om mig

Nyheter och erbjudanden postar jag på Keramikateljéns Facebooksida!

Gå in och gilla så får du de senaste upplagda nyheterna, öppettider samt prisvärda erbjudanden!

Om mig

Jag har studerat konst/konsthantverk och keramik i Oskarshamn och keramik i Leksand 2001-2003.  Är från början utbildad fotograf och bildtekniker.


Mitt formspråk insprireras mycket av naturens former och färger. Blandar traditionellt bruksgods i jordnära färger med skurpturala föremål i mjuka pasteller. Bygger gärna stort och drejar smått (eller tvärt om). Glaserar inte alltid hela godset utan låter lerans egen färg och struktur synas och skapa egna mönster.

De produkter jag gör är bruksgods så som muggar och skålar och större fat, men även föremål enbart för betraktelse så som mina vallmokapslar som finns både liggande och på armeringsjärn för att kunna placeras ute i trädgården. Arbetar också gärna med reliefer och tryck på fat och kavlade föremål som mina fiskfat och naturens egna mönser från löv och blommor på fat och som dekor på kanter.


Eftersom jag inte arbetar heltid med keramiken producerar jag inte i mängd utan arbetar med unika föremål där varje produkt har tagit tid och engagemang.


Arbetar ofta med beställningar från kund. Då kan jag lägga ner lite mer tid på att ge beställaren det den vill ha. Har du en idé så är du varmt välkommen. Ta med en skiss eller en tanke så diskuterar vi fram en gemensam produkt och färgsättning.Varmt väkommen och kul att du tittade förbi!


/Marica

Copyright. All rights reserved.