Om mig

Om mig

Jag har studerat konst/konsthantverk och keramik i Oskarshamn och Leksand 2001-2003.  Är från början utbildad fotograf och bildtekniker.


Mitt formspråk insprireras mycket av naturens former och färger. Blandar traditionellt bruksgods i jordnära färger med skurpturala föremål i mjuka pasteller. Bygger gärna stort och drejar smått (eller tvärt om).

Glaserar inte alltid hela godset utan låter lerans egen färg och struktur synas och skapa egna mönster.


De produkter jag gör är bruksgods i stengodslera så som muggar och skålar och större fat, men även föremål enbart för betraktelse så som mina vallmokapslar som finns både liggande och på armeringsjärn för att kunna placeras ute i trädgården. Arbetar också gärna med reliefer och tryck på fat och kavlade föremål som mina fiskfat och naturens egna mönser från löv och blommor på fat och som dekor på kanter.


Eftersom jag inte arbetar heltid med keramiken producerar jag inte i mängd utan arbetar med unika föremål där varje produkt har tagit tid och engagemang.


Arbetar också ofta med beställningar från kund. Då kan jag lägga ner lite mer tid på att ge beställaren det den vill ha. Har du en idé så är du varmt välkommen. Ta med en skiss eller en tanke så diskuterar vi fram en gemensam produkt och färgsättning.Varmt väkommen och kul att du tittade förbi!


/Marica


Brunnsvägen 6 * 572 31 Oskarshamn * 0704032823


Copyright. All rights reserved.

Öppettider, nyheter och erbjudanden postar jag på Keramikateljéns Facebooksida eller på Instagram @maricaskeramik.


Följ för för att hålla dig uppdaterad!